Les Films de Cannes a Bucarest aduce Palme d’Or-ul, dar si pe agentii lui Pierce Brosnan & Jude Law

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului, Les Films de Cannes a Bucarest revine între 14 și 23 octombrie 2016, pentru al șaptelea an, cu o ediție extinsă și cu cele mai așteptate filme din selecția de anul acesta a Festivalului de la Cannes în peste 100 de proiecții!

I, Daniel Blake, filmul care i-a adus anul acesta cel de-al doilea Palme d’Or cineastului britanic Ken Loach, va fi proiectat în premieră în România. Dar la Films de Cannes nu vor fi doar cele mai interesante filme lansate anul acesta, ci si conferinte si alte evenimente cinematografice deosebite!

2Agenți care au gestionat carierele unor celebrități și directori de distribuţie renumiți vor fi prezenți pe 22 octombrie la București, la conferința Managing Talents. Managing Talents va aborda cele trei meserii care pun în valoare actorul – managerul, agentul și directorul de distribuţie – precum și subiectul reprezentării regizorilor de film. Conferința, ce se anunta deosebit de interesanta, se adresează celor din branşă, dar si jurnaliștilor si cinefililor! Invitații conferinței sunt Ilene Feldman (agent, LBI Entertainment, SUA), Avy Kaufman (director de distribuţie, SUA), Richard Cook (Lisa Richard Agency, Irlanda), Georg Georgi (Das Imperium, Germania).

Revenind la filmele de Cannes, pe langa I, Daniel Blake, s-au mai anuntat – si asta doar pana acum – si The Salesman, în regia lui Asghar Farhadi, singura peliculă distinsă cu două trofee în competiția oficială  (in acelasi timp este si selectia oficiala pentru Oscar 2017 a Iranului!), drama israeliana Beyond the Mountains and the Hills, din sectiunea Un certain regard, iar cineastul turc Mehmet Can Mertoglu va vorbi despre debutul remarcabil cu Album, co-produs de o echipă românească!

De asemena, anul acesta la Les Films de Cannes a Bucarest vom putea vedea si Grand prix-ul lui Xavier Dolan, totodata aureolat si cu Premiul Juriului EcumenicJuste la fin du monde / It’s Only the End of the World (intre timp si selectia oficiala pentru Oscar 2017 a Canadei!). O altă premieră va fi American Honey, realizat de Andrea Arnold, Loving, în regia lui Jeff Nichols, cat si La fille inconnue / The Unknown Girl al fratilor Jean-Pierre & Luc Dardenne.

Pentru prima dată, festivalul se va întinde pe durata a 10 zile, iar la Cluj-Napoca și Timișoara vor fi proiectate filme de la Cannes în avanpremieră, în prezența unor invitați speciali. Ediția de Cluj va avea loc în weekend-ul 14-16 octombrie, la Cinema Victoria.

Amanuntele le gasiti pe site-ul oficial Les Films de Cannes a Bucarest: filmedefestival.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *