Filmele de Oscar se vad iarasi la NexT 10 aniversar! (7-11 aprilie 2016)

Cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune se vad din nou la Festivalul International de Film NexT (7-11 aprilie), in cadrul programului Oscars Night, deci inclusiv câştigătorul categoriei. Proiectia are loc vineri, 8 aprilie, incepand cu ora 20:30, la CinemaPRO din Bucuresti.

 

Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj (Best Live Action Short Film) a fost castigat de Stutterer, regizat de iralndezul Benjamin Cleary, un film care spune povestea unui tanar cu defect de vorbire care si-a gasit vocea intr-o relatie pe internet. Insa atunci cand persoana de care este indragostit vrea sa il intalneasca in viata reala, barbatul se lupta cu ideea de a se expune, cu defecte cu tot.

Programul Oscars Night propune inca patru povesti, cat se poate de diferite. Drama Shok prezinta provocarile prin care trec 2 prieteni adolescenti in timpul razboiului din Kosovo.

Comedia Ave Maria pune in opozitie 5 calugarite catolice si o familie de israelieni, in apropierea Sabatului.

Drama Day One este povestea unei femei afgano-americane, aflate in pragul divortului, care decide sa devina translator pentru trupele americane din Afganistan.

Iar Everything Will Be Okay, regizat de germanul Patrick Vollrath, este o drama cu accente de thriller despre un tata divortat si fiica lui adolescenta. Vollrath mai are un film la NexT anul acesta – The Jacket, despre un baiat, o fata si o jacheta, scurtmetraj ce concureaza in competitia oficiala.

Abonamentele pentru cea de-a 10-a editie a Festivalului NexT, impreuna cu biletele pentru programul Oscars Night, se pot cumpara de pe site-ul eventbook.ro. Mai multe despre acest festival aflaţi pe site-ul oficial: nextfilmfestival.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *