Cel mai lung drum/The Longest Ride (2015): Nepoata lui Charlie Chaplin, la primul rol major dupa Game of Thrones

Cel mai lung drum_The Longest Ride (2015)Actrita Oona Chaplin, de sorginte spaniola, nu are doar un bunic celebru, comicul legendar Charlie Chaplin, ci este si stranepoata marelui dramaturg american Eugene O’Neill, distins cu premiul Nobel. Tot de viţă nobila este si Scott Eastwood, fiul lui – da, ati ghicit! – Clint Eastwood, aflat insa in The Longest Ride la primul lui rol principal important – fiul evident, nu tatal octogenar. 🙂

 

The Longest Ride este o pelicula ce functioneaza pe doua planuri, prezent – trecut, in care Luke şi Sophia, Ira şi Ruth, – două cupluri separate de timp şi vârstă – au foarte puţine în comun. Asta până ce intervine o serie de evenimente neasteptate, iar vietile lor se întrepatrund. O poveste de dragoste care începe cu o cutie cu scrisori vechi, pline de întelepciune si experienta, ce îi îndrumă pe Luke si Sophia catre descoperirea valorilor autentice ale vietii, un punct nevralgic al societatii contemporane, nu doar al celei românesti.

 

Mai degraba emotionant decat emotional, The Longest Ride este contrabalansat de clişee (provinciala care se indragosteste de un cowboy, amorezi pe malul apei, rodeo – un sport inofensiv pentru animale, acelasi veşnic loc de desfasurare a actiunii – Carolina de Nord, barbatii lipsiti de simtul artistic şamd.) prin performanta actoriceasca a lui Alan Alda (M*A*S*H) si prin scenariul destul de bine adaptat dupa un roman al specialistului in scrieri siropoase, Nicholas Sparks. Chiar si asa, Sparks, care are 17 carti publicate, dintre care 10 au fost deja ecranizate (cea de-a 11-a e deja in pregatire 😀 pentru la anul), are cu ce se lauda: The Notebook (2004) este, un film care “sta in picioare” pana si astazi!

 

O bila alba de asemenea si pentru costumele si scenografia din The Longest Ride. Un film bun recomandat tinerilor si mai putin tinerilor deopotriva, fara limita de varsta – lucru rar in portofoliul cinematografic al ultimilor ani, recomandat celor indragostiti, celor însetati de dezvoltare personala si nu numai, The Longest Ride înglobeaza cateva adevaruri fundamentale, incomensurabile, ce lipsesc mult prea multora dintre noi!

 

De apreciat e ca The Longest Ride impune, in roluri principale, cativa actori care nu se incadreaza in tiparele hollywoodiene clasice de frumusete si perfectiune, vezi Britt Robertson sau Oona Chaplin, dar si o actrita nascuta in RomâniaDiana Chiriţescu, intr-un rol super-secundar! Tot de apreciat este si initiativa distribuitorului român Odeon Cineplex pentru lansarea The Longest Ride odata cu cea din SUA, cât si inaintea aparitiei lui in variantele VOD sau DVD!

 

Regizor: George Tillman Jr. (Men of Honor)

Distribuţie: Britt Robertson (Tomorrowland), Scott Eastwood (Snowden), Alan Alda (M*A*S*H, The Aviator), Oona Chaplin (Game of Thrones), Jack Huston (American Hustle, Boardwalk Empire), Melissa Benoist (Whiplash, Danny Collins), Lolita Davidovich

Trailer video

Coloana sonora/Muzica

Seafret – Wildfire
Middle Brother – Blue Eyes
Nikki Lane – Sleep with a Stranger
Ben & Ellen Harper – Learn It All Again Tomorrow
The Wild Feathers – Backwoods Company
Pistol Annies – I Feel a Sin Comin’ on
Josh Abbott Band feat. Kacey Musgraves – Oh, Tonight
Black Pistol Fire – Show Pony
Adanowsky – Dancing to the Radio
Kodaline – Love Like This
Ryan Adams – Desire
Banks – Wating Game
Hozier – Work Song

Facebook

https://www.facebook.com/pages/Cel-mai-lung-drum/432472350251001

Data de lansare în cinematografele din România

10 aprilie 2015

Nota acordata filmului

7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *