iTunes Romania Top 10 Singles/Albums – 2 iunie 2012

Aproape total ignorat de presa de specialitate din tara, incet-incet clasamentul iTunes Romania va capata, cu siguranta, importanta cuvenita! Dincolo de orice topuri muzicale oficiale bazate doar pe parti-pris-uri legate de difuzarile de pe anumite radiouri si televiziuni muzicale, clasamentul iTunes este cel mai relevant, mai ales intr-o tara cum e Romania, unde industria muzicala nu functioneaza asa cum se intampla de ani buni in celelalte tari cu experienta.

Desi se spune ca  romanii nu prea se inghesuie sa plateasca pentru muzica si alte lucruri disponibile online, iata ca in topul iTunes sunt destul de sus si cantece si albume romanesti! Pentru Romania cantecele sunt vandute cu preturi de 0.69, 0.99 si 1.29 euro, iar la capitolul albume/compilatii/maxi-singles preturile variaza intre 1.98 si 29.99 euro.

iTunes Romania a fost lansat anul trecut, la sfarsitul lunii septembrie. Iata si cele mai recente topuri iTunes, cu precizarea ca in cazul celui de albume, pentru o mai mare relevanta, am listat doar aparitiile curente din repertoarul international, mare parte lansate din 2010 incoace, idem si pentru albumele autohtone.

iTunes Romania Top 10 Singles – 2 iunie 2012


iTunes Romania Top 10 Albums – 2 iunie 2012

  1. Adele – 21
  2. Pink Floyd – The Best of Pink Floyd: A Foot in the Door
  3. Eurovision Song Contest – Baku 2012
  4. Lana Del Rey – Born to Die
  5. Coldplay – Mylo Xyloto
  6. Gotye – Making Mirrors
  7. Mihai Mărgineanu – Zariţa
  8. Norah Jones – Little Broken Hearts
  9. Guess Who – Locul potrivit/ Probe audio
  10. Pink Martini – A Retrospective

sursa: iTunes Romania

54 de comentarii la „iTunes Romania Top 10 Singles/Albums – 2 iunie 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *