Dan Puric, de la step la stand-up comedy

dan-puricJoi (12 februarie) actorul, dansatorul, regizorul, conferentiarul, scriitorul, omul Dan Puric si-a serbat ziua de nastere, odata cu aniversarea companiei de teatru ce o conduce de un deceniu.

(articol preluat)
„Aniversarea celor 50 de ani şi a celor 10 petrecuţi pe scenă alături de elevii săi din Compania de teatru Passe Partout DP l-a prins pe maestrul Puric jucându-se cu vorba la fel de bine cum îşi mişcă picioarele. O trecere spontană de la step la stand-up comedy, comedia celor 50 de ani, comedia de pe scenă, comedia care, dacă nu te înnebuneşte, te întăreşte, după cum a subliniat şi actorul.

A fost o demonstraţie de „altfel„, un rol care ni l-a arătat pe Dan Puric într-o nouă lumină. Mai bine de o oră, actorul a povestit amintiri care l-ar fi făcut şi pe Creangă invidios. Cum a fost albinuţă de rezervă la grădiniţă, cum îl imita pe Ceaşcă la „congresele ad-hoc” organizate la şcoală, cum a refuzat să fie turnător, cum şi-a petrecut primii ani de actorie sub învăţătura lui Dem Rădulescu. A rememorat chipuri şi caractere, precum cel al recuziterului ameţit care le lua decorul în timpul spectacolului sau pe cel al prietenului său Gabi (Petrescu), tehnicianul îmblânzitor de oameni. La final a tras o concluzie: odată cu noi trăiesc şi oamenii care nu mai sunt.

Dan Puric nu vrea să trăiască mult. Spune că în viaţa de până acum a căutat calitatea mai presus de cantitate, iar vârsta lui se poate număra prin prisma proiectelor din care a făcut parte şi nu prin cea a timpului. Pentru ce i-a mai rămas şi-a propus, printre altele, să construiască o şcoală de step în cinstea profesorului Sandu Fayer. Artist despre care Puric spune că a primit interdicţie 8 ani să danseze pe scenă de la „cel care, imediat după Loviluţie, vorbea despre libertate la balcon”.

Sunt multe ofurile actorului. Unul dintre ele este şi faptul că românii nu ştiu să-şi arhiveze momentele unice din cultură. Contraexemplul prezentat la aniversare este albumul foto şi varianta lui electronică cu întreaga activitate a trupei Passe Partout DP.

Sunt multe de povestit aşa cum multe sunt şi amintirile lui Dan Puric rememorate pe scena Rapsodiei.”

:autor: Mika
:foto: danpuric.ro

2 comentarii la „Dan Puric, de la step la stand-up comedy

  • 9 iunie 2010 la 10:42
    Permalink

    domnul Puric a lansat un spectacol nou la Passe Partout DP, anume Fantasmagorie, e de vazut 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *