Inca un premiu romanesc la Cannes – VIDEO

Marian CrişanIata ca avem inca un motiv de bucurie. Regizorul roman Marian Crisan (31 de ani) a castigat duminica premiul Palme d’Or al categoriei scurtmetraj la cea de-a 61-a editie a Festivalului de film de la Cannes pentru „Megatron”. Marian Crisan se afla la prima sa participare la Festivalul de la Cannes. Megatron, pelicula castigatoare, a fost turnata in mare parte in afara Bucurestiului si este un scurtmetraj de 14 minute.

„Amatorul” – Marian Crisan (prima parte):

Marian Crişan are la activ si alte 3 scurtmetraje, dar este cunoscut in Romania in special datorita videoclipurilor regizate pentru Cassa Locco, Keo, Puya, Ombladon, Hi-Q, Akcent, 3 Sud Est, Coma, Suie Paparude si multi altii. Penultimul scurtmetraj lansat de Marian Crisan in 2006 este „Amatorul”, unde, pe parcursul a 20 de minute, o puteti zari si pe Andreea Grămoşteanu (de la Mondenii).

„Amatorul” – Marian Crisan (ultima parte):

„Megatron” va fi prezentat in premiera in Romania la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), Megatroncare se va desfasura, in perioada 30 mai – 8 iunie, la Cluj-Napoca. De asemenea, in cadrul TIFF va rula o proiectie exclusiva a unei alte pelicule semnate de Marian Crisan, documentarul „Luni”, un lungmetraj cu si despre Tudor Sisu, membru al trupei hip-hop romanesti La Familia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *